Cindy en Lesley willen eerste prinsessenpaar worden van carnaval Halle

Maar liefst vier kandidatenparen doen mee met de verkiezingen voor het prinsenpaar van het carnavalsfeest in Halle in Vlaams-Brabant. Traditioneel bestaan de paren uit een man en een vrouw. Maar dit jaar stellen ook de dames Cindy en Lesley zich kandidaat. Als ze verkozen raken, worden ze het eerste holebi-prinsenpaar in de stad.

De strijd om de titel van nieuw prinsenpaar in Halle levert alvast een primeur op. Voor het eerst in de geschiedenis van Carnaval Halle doen twee vrouwen mee om Prinsenpaar te worden. Het gaat om Cindy en Lesley van de Stedelijke Prinsengarde. De vriendinnen zijn wel lesbisch, maar gaan niet door het leven als koppel.

Op zijn kop 

"We willen eens iets anders, de zaken wat op hun kop zetten", vertelt Cindy. "We willen de mensen ook eens tonen dat het anders kan, dat het niet altijd het traditionele koppel van man en vrouw moet zijn", voegt Cindy nog toe. De twee kregen op sociale media al meteen de steun van holebi-organisatie Hallemaal Gelijk.

Stevige strijd

De dames mogen zich wel opmaken voor een stevige strijd want met Jimmy van De Leste Kannekes en Melody van E vat vol Nuizekes, Frank en Anja van de Roeftoejoerkes en ‘Belleman’ Nico en ‘Bellevraa’ Katleen hebben nog drie andere gemotiveerde koppels zich kandidaat gesteld. "Ik hoop dat we er een spetterende verkiezing kunnen van maken. ik denk wel dat het zal boenken", lacht Cindy. De Prinsenverkiezing in Halle vindt plaats op zaterdag 25 januari 2020.

Meest gelezen