Fluofrank Deboosere fietst vanuit Oostende door heel Vlaanderen: "Ik ben een groot licht"

We weten al lang dat weerman Frank Deboosere erg sportief is. En dat bewijst hij nog maar eens met een fietstocht door de vijf Vlaamse provincies. Dinsdagmorgen vroeg vertrok Frank met leerlingen van het Sint-Andreasinstituut uit Oostende. "Ik wil benadrukken hoe belangrijk het is voor fietsers dat ze in het donker een fluohesje dragen", zei onze weerman bij de start.

Frank steunt de 'Fluodag fietstocht' van de vrijwilligersorganisatie XIU. Die wil de noodzaak van het dragen van fluo in het verkeer in de kijker zetten.

kleuter, fiets, fluohesje

Bij de start van de fietstocht noemde Frank zichzelf "een verlichte kerstboom". "Ik ben dat eigenlijk altijd wanneer ik op de fiets zit. Op mijn helm staan er lichtjes. Vooraan en achteraan op mijn fiets heb ik een groot licht. Ik ben dan ook een groot licht, hé", grapt de weerman.

Fietsdoden

"Uiteraard draag ik net als alle leerlingen van het Sint-Andreasinstituut uit Oostende een fluohesje. Opvallen als fietser in het verkeer is de boodschap, zeker in deze donkere dagen. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er 58 fietsdoden gevallen. Het is beter om gezien te worden dan gezien te zijn", zei Frank nog. En weg was hij! In de gietende regen!

Herbekijk hieronder de reportage uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen