Kat met 2 gezichten: "Ondanks alle beperkingen blijft ze ervoor gaan!"

Mocht ze aan haar lot zijn overgelaten, dan zou haar wellicht geen lang leven beschoren zijn. Kat Duo werd een 4-tal maanden geleden dan ook geboren met 2 monden, 2 neuzen en 4 ogen, dat alles op één kop. Het vreemd ogende diertje werd onmiddellijk verstoten door haar moeder. Ook de eigenaar wist niet goed wat doen en contacteerde dan dierenarts Ralph Tran. Deze vond het zijn opdracht om Duo de best mogelijke toekomst te geven en adopteerde de jonge poes dan ook. Nu, 4 maanden later stelt Duo het beter dan ooit.

Ralph Tran uit San Diego, in de Amerikaanse staat Californië, startte enkele weken geleden met een eigen Facebookpagina voor Duo. "Dat ik Duo kan helpen grootbrengen is tot hiertoe al een ongelooflijke ervaring geweest, waarvan ik zoveel voldoening krijg. Maar tegelijkertijd blijft het een enorme uitdaging. Toch zie ik voortdurende vooruitgang in haar gedrag. Bijvoorbeeld wat eten betreft, iets wat zij met 2 monden moet doen. Maar wanneer ze tegenwoordig haar bakje met voedsel te zien krijgt, dan rent ze er onmiddellijk naartoe en spint de hele tijd terwijl ze aan het eten is. Terwijl ik haar aanvankelijk met tubes en injectiespuitjes moest voeden", aldus Tran op nieuwswebsite Inside Edition.

"Ze maakt er geen probleem meer van om met de andere katten te spelen. En zoals iedere andere kat eist ze ook haar aandeel op, als het op aaien aankomt. Ze heeft dus geleerd om met andere katten om te gaan, om met hen en met mij in interactie te gaan. ’s Avonds bijvoorbeeld blijft ze me achtervolgen zodat ik haar toch maar de nodige aandacht zou geven."

"Meer dan waarschijnlijk zal ze geopereerd moeten worden aan haar middelste ogen. Bovendien blijft ze in haar groeiproces kleiner dan andere katten. Maar ondanks al die beperkingen blijft ze ervoor gaan."

"Ze mag dan haar tekortkomingen hebben, inclusief de uitdagingen die die meebrengen, ze houdt van het leven. Ze houdt ervan om te spelen. Wat men haar ook toewerpt, ze zal proberen om er iets mee te doen, rekening houdend natuurlijk met haar mogelijkheden."

Meest gelezen