Gewelddadige aanval op 13-jarig meisje na school in Merksem: beelden massaal gedeeld op sociale media

Het parket voert een onderzoek naar een geval van zinloos geweld in Merksem, in Antwerpen. Een meisje van 13 uit Brasschaat werd vrijdag zwaar toegetakeld door leerlingen van haar school. De aanval werd ook gefilmd en nadien massaal gedeeld op het sociale media. Het meisje heeft een klacht ingediend bij de politie in Brasschaat. De school reageert geschokt en gaat maatregelen nemen tegen de betrokken leerlingen.

Bij het incident werd een 13-jarig meisje in mekaar geslagen door medeleerlingen van haar school in Merksem. De school in kwestie, het Stedelijk Lyceum in Merksem reageert geschokt. 

Tuchtprocedure

Op beelden die op de sociale media circuleren wordt het meisje in een hoek geduwd en geschopt en geslagen. De school heeft vanmorgen de ouders van het slachtoffer gesproken, en start meteen ook een tuchtprocedure op tegen de daders, allemaal jongeren tussen 12 en 14 jaar. "We nemen de nodige maatregelen om de veiligheid van onze leerlingen te garanderen", zegt Pamela Bruers van het Stedelijk Onderwijs. "We starten tuchtprocedures op maar we zijn de zaak nog aan het onderzoeken. Dat willen we ook heel grondig en zorgvuldig doen. Afhankelijk van de ernst kunnen de maatregelen gaan van een schorsing tot een definitieve verwijdering."

"We nemen de zaak heel ernstig", zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens."De feiten zijn ontoelaatbaar, we hebben dan ook een onderzoek opgestart." 

 

Pestcoach

Het meisje is vooral geraakt omdat het allemaal gefilmd is en dat er zo weinig mensen zijn komen helpen
Pestcoach Ellen Somers

Het slachtoffer zelf komt de komende dagen nog niet naar school en wordt begeleid door een pestcoach: "Het meisje is vooral geraakt omdat het allemaal gefilmd is en dat er zo weinig mensen zijn komen helpen. Ik wil ook graag met de klas in gesprek gaan, om de gevolgen van zulk gedrag te kaderen", aldus Ellen Somers. 

Meest gelezen