Paul Hennessy/NurPhoto

Voormalig Amerikaans president Carter (95) ondergaat ingreep om druk op hersenen te verlagen

De vroegere Amerikaanse president Jimmy Carter is opgenomen in een ziekenhuis in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia. Hij ondergaat er een ingreep om de druk op zijn hersenen te verlichten na een bloeding. Die is het gevolg van een aantal valpartijen de voorbije maanden. Jimmy Carter was president van de Verenigde Staten van 1977 tot 1981, hij is intussen 95. Hij is de oudste nog levende president van de VS.

In mei brak Carter nog z'n heup bij een val bij hem thuis en vorige maand viel hij thuis nog twee keer. Bij z'n laatste val drie weken geleden liep hij opnieuw een kleine breuk op in z'n heup. Nu is hij dus opgenomen in een ziekenhuis in Atlanta. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Oudste nog levende president

Jimmy Carter was president van de Verenigde Staten van 1977 tot 1981 voor de Democraten. Hij werd verslagen door de Republikein Ronald Reagan. Carter ontving in 1992 de Nobelprijs voor de Vrede voor diplomatiek werk en ontwikkelingssamenwerking. Hij is intussen 95. Hij is de oudste nog levende president van de VS. 

Carter, uiterst rechts, tussen de ander nog levende Amerikaanse presidenten: Donald Trump, Barack Obama, Bill Clinton. George Bush op de voorgrond.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen