Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Zimbabwe wil honderden olifanten verhuizen

Zimbabwe wil 600 olifanten en ander wild verhuizen van het door droogte getroffen zuiden van het land naar andere wildparken. Het Afrikaanse land heeft te kampen met de ergste droogte sinds decennia.

Zimbabwe telt naar schatting 80.000 olifanten, het hoogste aantal in de regio na Botswana. Er stierven dit jaar al 105 olifanten als gevolg van de droogte. Door een massale verhuis hoopt het land nog meer sterfte onder de olifanten te voorkomen.

Zeshonderd olifanten zullen worden verhuisd vanuit de zuidelijke regio Chiredzi. Dat is de regio die het zwaarst wordt getroffen door de droogte. Ook andere dieren zullen meeverhuizen, onder meer leeuwen, wilde honden, antilopen en giraffen.

Meest gelezen