John Legend voelt de druk al.

"Hoe een aardige vent werkelijk álles heeft": John Legend verkozen tot "sexiest man alive"

Een Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award heeft hij al en nu komt daar een nieuwe titel bij, namelijk die van "sexiest man alive". Soulzanger John Legend (40) moet nog duidelijk bekomen van de eer. "Ik ben opgetogen en tegelijk ook een beetje bang, want het geeft veel stress", reageert Legend in People Magazine.

Legend volgt acteur Idris Elba op als "sexiest man alive". People Magazine dat de verkiezing organiseert, kopt "Hoe een aardige man werkelijk álles heeft". Muzikant Legend staan dan ook in Hollywood bekend als immer vriendelijk en bescheiden, met de schattigste foto's op sociale media samen met zijn vrouw Chrissy Teigen, en als zorgzame vader voor dochter Luna (3,5) en zoontje Miles (1,5).   

Maar het is duidelijk even slikken voor Legend. "Iedereen gaat me analyseren om te zien of ik sexy genoeg ben om de titel te houden. Ik volg ook Idris Elba op, wat niet eerlijk is", grapt Legend.   

In een interview bedankt Legend zijn ouders die hem steunden. Zijn moeder die hem aanmoedigde om op school of in de kerk te zingen, zijn vader die hem leerde bescheiden te blijven. Legend zegt ook zich gelukkig en zelfverzekerd te voelen. "Ik ben trots op mijn gezin, en op mijn carrière. Ik hou ervan om liefdesliedjes te schrijven en op te treden. Ik krijg daar zoveel vreugde van en geef anderen vreugde. Op dit moment ben ik best tevreden met mezelf!"

Echtgenote Teigen (foto) veranderde afgelopen nacht na de bekendmaking meteen haar bio op Twitter met "slaap momenteel met de meest sexy man ter wereld", en tweette met een knipoog "de kinderen malen er niet om". 

De titel van "sexiest man alive" bestaat sinds 1985 en werd toen gewonnen door de 29-jarige acteur Mel Gibson.

John Legend brak in 2004 helemaal door met het album "Get lifted" en kan zich intussen gerust een mainstream-ster noemen. Dat terwijl hij met een universitair diploma op zak eigenlijk was klaargestoomd voor een job in de "management consultancy". Legend zet zijn schouders onder tal van goede doelen, waaronder de Harlem Village Academies om "elk kind goed onderwijs" te geven. Samen met zijn vrouw was hij openhartig over hun vruchtbaarheidsstrijd en doorbraken ze het taboe rond ivf-behandelingen. 

Meest gelezen