Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Oppositieleidster roept zichzelf uit tot interim-president Bolivia

De tweede ondervoorzitter van de Boliviaanse senaat, Jeanine Añez, heeft zichzelf vannacht nu ook officieel uitgeroepen tot interim-president van Bolivia. De oppositieleidster van het Zuid-Amerikaanse land belooft snel nieuwe presidentsverkiezingen. De vorige president Evo Morales spreekt vanuit Mexico van een goed voorbereide staatsgreep. 

Volgens Añez is het een noodzaak om nu een klimaat te creëren van sociale vrede in Bolivia. Sinds zondag is Evo Morales niet langer president. Hij werd beschuldigd van fraude bij de presidentsverkiezingen van enkele weken geleden. Er ontstonden massaal protesten in Bolivia. Afgelopen weekend liet de legerleiding weten Morales niet langer te steunen.

Daarop hield de linkse Morales het voor bekeken. Hij vroeg en kreeg asiel in Mexico. Maandag pikte een Mexicaans regeringsvliegtuig hem op. Vanuit zijn nieuwe thuisbasis liet Morales weten sterker dan ooit te willen terugkeren naar zijn thuisland. En hij beschuldigt Añez en de rest van de oppositie er van dit als staatsgreep goed te hebben voorbereid. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen