Videospeler inladen...

Antwerpse vuilnisophalers getuigen over toenemende agressie: "Ongeduldige chauffeurs rijden ons bijna omver"

De Antwerpse vuilnisophalers hebben er genoeg van: de agressie van vooral ongeduldige automobilisten. De cijfers zijn duidelijk. In vergelijking met vorig jaar zijn er dit jaar in Antwerpen bijna dubbel zoveel gevallen van agressie tegen vuilnisophalers. Journalist Stef Meerbergen ging een nacht met hen op ronde. Bekijk zijn reportage hierboven of onderaan het artikel.

Zelfs midden in de nacht, krijgen de Antwerpse vuilnisophalers te maken met verkeersagressie. Ongeduldige automobilisten schelden hen uit wanneer ze moeten wachten achter een vuilniskar, halen in via het voetpad (wat levensgevaarlijk is), of dreigen hen af met een mes. 

De stad neemt maatregelen. De vuilnisophalers krijgen een directe verbinding met de politie. In geval van agressie kan zo de interventie door de politie veel sneller gebeuren. Vuilniswagens rijden in sommige gevallen ook met twee samen om de veiligheid te verhogen.

Stef Meerbergen ging een nacht mee op ronde in Antwerpen met de vuilnisophalers. Bekijk zijn reportage hieronder:

Videospeler inladen...

Agressie op de werkvloer, 1 op de 9 werknemers krijgt ermee te maken. Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen