Lek in Egyptische pijpleiding eist zes mensenlevens

Minstens zes mensen, volgens sommige bronnen zeven, zijn in Egypte omgekomen nadat er een lek ontstond in een pijpleiding. Dat was in het dorp Itay al-Baroud, in het noorden van het land. Vijftien mensen raakten gewond. 

Hoewel de oorzaak van het lekslagen en de daaropvolgende brand nog niet helemaal vast staan, spreken getuigen van een illegale aftapping van brandstof. Wat er precies is misgegaan is nog niet duidelijk. Illegaal aftappen van brandstof aan pijpleidingen gebeurt wel meer, ook in andere landen heeft dat al veel mensenlevens geëist.

Het Egyptische ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat er dus zes mensen omkwamen. Vijftien mensen raakten ook zwaargewond. Het vuur dat nadien ontstond, is onder controle. 

Meest gelezen