James Arthur Photography

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers bedreigd na stevig debat in Parlement, politie pakt verdachte op

Na het pittige debat over Bilzen in het Vlaams Parlement heeft minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) bedreigingen gekregen. "Het dreigement liet niets aan de verbeelding over, het ging om brandstichting ten aanzien van Bart Somers en zijn woning", vertelt de politie van Mechelen-Willebroek. De politie heeft intussen een man opgepakt. 

Gisterenavond ontving Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) een dreigmail. "Het was tegen zijn persoonlijke integriteit. Het dreigement liet niets aan de verbeelding over, brandstichting ten aanzien van de persoon Bart Somers en bij uitbreiding zijn woning", klinkt het bij de politie. 

Aanleiding van de dreigmail was het debat in het Vlaams Parlement eerder die dag. Daarin clashte Somers stevig met Filip Dewinter (Vlaams Belang) over de brandstichting in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. 

Somers diende klacht in en de politie kon intussen een verdachte identificeren en oppakken. Het gaat om een 64-jarige werkloze man uit Kortenberg. De verdachte bekende dat hij de mail gestuurd had, en mocht na het verhoor naar huis. 

Meest gelezen