Staking in gevangenis van Itter: verschillende cipiers gewond door 2 gedetineerden 

In de gevangenis van Itter, in Waals-Brabant is er opnieuw een staking uitgebroken, dat meldt de liberale vakbond. Volgens Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen is de aanleiding voor de staking een geval van agressie waarbij 2 cipiers lichtgewond raakten. Maar Jimmy Verlez van de christelijke vakbond ontkent dat en bevestigt dat er bij het incident 10 cipiers gewond raakten. De staking zou 24 uur duren. Begin deze week brak er al een staking uit na een eerder geval van agressie. 

In de gevangenis van Itter zijn gisterennamiddag verschillende cipiers gewond geraakt toen ze twee gedetineerden in een veiligheidscel wilden plaatsen. Volgens Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen zouden 2 cipiers lichtgewond zijn geraakt. Jimmy Verlez van de christelijke vakbond heeft het echter over 10 gewonde cipiers. Daardoor heeft het personeel van de gevangenis besloten om een "emotionele staking" te houden die 24 uur zal duren. 

Deze avond staat er een overleg gepland met de directie. "Daarbij zal het personeel gegarandeerde maatregelen vragen om een oplossing te bieden aan het grote personeelstekort in de gevangenis en om de veiligheid in de instelling te kunnen garanderen", klinkt het in een persbericht.

Eerdere staking

Begin deze week werd er in de Waals-Brabantse gevangenis al gestaakt, na een eerder geval van agressie. Dinsdagnamiddag was het werk hervat, maar woensdagnamiddag waren er dus opnieuw twee gevallen van agressie. 

Meest gelezen