Jonas Roosens

Sanctie voor agent die in de lucht schoot ingetrokken, vakbond wil nog altijd staken  

De sanctie tegen een agent van de wegpolitie die tijdens een interventie op een snelwegparking een waarschuwingsschot in de lucht loste, is ingetrokken. Eerst was er sprake dat de agent een lichte tuchtstraf zou krijgen, waarna de liberale vakbond dreigde met stakingsacties. De sanctie werd ingetrokken, maar de liberale politievakbond wil toch nog altijd stakingsacties organiseren vanaf eind november tot 2 januari. 

De agent van de wegpolitie in Henegouwen loste tijdens een actie op een snelwegparking in Lamain een waarschuwingsschot in de lucht. Zoals altijd wanneer de politie schiet, volgde er een onderzoek. Er was sprake dat de agent in kwestie een lichte tuchtstraf zou krijgen, waarna de liberale vakbond dreigde met stakingsacties van 29 november tot 2 januari.

De sanctie zal er niet komen, maar toch wil de liberale vakbond nog altijd staken. "Alleen al het idee dat er een onderzoek werd opgestart, is voor ons een brug te ver", zegt VIncent Houssin van de liberale vakbond. "We gaan door met de acties. Ten eerste willen we honderd procent zeker zijn dat het commando wel degelijk 100 procent achter het personeel staat. Ten tweede willen we dat de veiligheid op de snelwegparkings verbetert, want de mensen moeten nu werken in onveilige omstandigheden."

Meest gelezen