Videospeler inladen...

60-tal Bilzenaren betogen tegen brandstichting en haatverspreiding

Vanavond hebben een 60-tal mensen betoogd voor het gebouw van het toekomstige asielcentrum dat vorige zondag in brand is gestoken. Ze komen naar eigen zeggen op tegen haat en geweld, en willen aantonen dat er in Bilzen ook mensen zijn die helemaal anders denken dan de brandstichters. 

De betogers waren naar Bilzen gekomen na een oproep die pas vanmiddag op Facebook verscheen.

Initiatiefneemster Karen Schabregs engageert zich bij Groen, maar benadrukt dat dit geen politiek initiatief is. "Het gaat echt over de beweegredenen van iemand die geweld pleegt en brand sticht. Wij vinden dat gewoon een stap te ver."

"Of je dan voor of tegen een asielcentrum bent, is eigenlijk niet van tel."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen