Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Beroemde boekhandel “Hoog water” in Venetië kan de vloedgolf niet tegenhouden

Boekhandel en toeristische trekpleister"Acqua alta" in Venetië kreeg de volle laag van de overstromingen, ondanks allerlei merkwaardige voorzorgen. 

Het is een van de vreemdste boekhandels ter wereld, "Acqua alta" in Venetië, een curieuze attractie voor toeristen ook, met grote stapels vooral tweedehandse boeken en slapende katten er bovenop. De onheilspellende naam "Acqua alta" betekent "Hoog water".

De boekhandel aan een kanaaltje was voorbereid op de zondvloed door boeken te stockeren in badkuipen, waterdichte tonnen en zelfs in een typische Venetiaanse gondel. Maar de overstromingen van de laatste dagen waren toch nog krachtiger. Vrijwilligers helpen nu de honderden doorweekte boeken op te ruimen. 

Op Facebook is te zien hoe er boeken in het water drijven. Maar, zeggen de boekhandelaars: "We zijn nog operationeel". 

Opruimen in boekhandel "Hoog water", bekijk hier de beelden (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Venetië is vandaag opnieuw voor zo'n 70 procent overstroomd, door de hevige regen, zware wind en hoog tij door de vollemaan. Het zijn de zwaarste overstromingen in 50 jaar. Er is grote schade aan monumenten, winkels en gebouwen. De scholen zijn al drie dagen gesloten. De UNESCO, de erfgoedorganisatie van de Verenigde Naties, roept op om het MOSE-systeem van mobiele dijken versneld in te voeren. UNESCO biedt ook aan om experts ter plaatse te sturen.

Bekijk hier nog enkele foto's van de getroffen boekhandel "Acqua alta":

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen