Eindelijk geld voor nieuwe fietspaden in Lebbeke

De fietspaden langs de Dendermondsesteenweg in Lebbeke worden heraangelegd. Die liggen er al lang erbarmelijk bij. Ze zijn aangelegd in klinkers en die zijn op verschillende plaatsen verzakt. Er werd veel over geklaagd, maar in 2021 komt er eindelijk verandering.

De Dendermondsesteenweg, die de verbinding vormt tussen Lebbeke en Sint-Gillis-Dendermonde, wordt dagelijks gebruikt door honderden fietsers, toch liggen de fietspaden op dit traject er vreselijk bij. Het fietspad werd aangelegd met klinkers, maar die zijn verzakt op verschillende plaatsen.

Het Lebbeekse gemeentebestuur drong in het verleden al enkele keren bij de Afdeling Wegen en Verkeer, beheerder van de Dendermondsesteenweg, aan op een oplossing, maar tot nu toe zonder resultaat. Daar komt nu echter verandering in. De werken zullen in 2021 plaatsvinden. In eenzelfde beweging zullen dan ook de voetpaden op deze drukke steenweg vernieuwd worden. De fietspaden zullen heraangelegd worden op de steenweg tussen de rotonde aan het kruispunt met de Lindelaan en het kruispunt met de N41.

Meest gelezen