Videospeler inladen...

Koningsdag: enkel koning Albert, Paola en prins Lorenz aanwezig op Te Deum

Elk jaar wordt op 15 november de koning gevierd in aanwezigheid van de koninklijke familie. Koning Albert en koningin Paola kregen vanochtend tijdens het Te Deum in Brussel enkel het gezelschap van schoonzoon prins Lorenz. Filip zelf woont de viering niet bij, omdat hulde brengen aan jezelf niet hoort. 

Op 15 november wordt traditiegetrouw de koning gevierd. In de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel wordt dan het Te Deum gezongen. Tijdens het Te Deum deze ochtend waren enkel koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz aanwezig. 

Prinses Astrid moet naar China voor een economische zending en prins Laurent en prinses Claire hebben hun aanwezigheid niet bevestigd. Dat het koningspaar Filip en Mathilde niet aanwezig is op hun eigen viering is traditie, want zij vieren zichzelf niet. 

Na het Te Deum volgt er voor koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz nog een plechtigheid in het halfrond van de Kamer in het federaal parlement. Het thema van Koningsdag dit jaar is, "De kroonprinsen van België".

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen