Videospeler inladen...

"Rood meisje" in Gent moet verhuizen en zoekt een nieuw plekje 

Een opvallend beeldje van een naakt rood meisje, dat al sinds 2014 op een staketsel onder de Slachthuisbrug in Gent zit, moet daar binnenkort weg, omdat de constructie in bijzonder slechte toestand verkeert. Er wordt nu gezocht naar een nieuw plekje.

Het beeldje is gemaakt door kunstenaar Johan Meirlaen, die het in 2014 samen met een vriend (illegaal) op het staketsel zette. Hij vond dat op die plek in Gent iets moest komen dat de aandacht trok en mensen kon amuseren. En het was ook zijn grappige antwoord op een vraag die hij van veel mensen kreeg, namelijk wanneer hij eens ging exposeren. In onderstaande video legt hij uit wat zijn bedoeling was.

Videospeler inladen...

Staketsels moeten weg, beeldje ook

De tand des tijds heeft de staketsels aan de Slachthuisbrug aangevreten en daarom heeft de Vlaamse Waterweg, die de waterlopen beheert, beslist om ze weg te halen en niet meer te vervangen. Het uitzicht vanop de brug zal volgende maand dus definitief veranderen.

Videospeler inladen...

Wat nu?

Het beeldje moet dus weg van de plek waar het nu staat. Er zijn al buurtbewoners die naarstig op zoek zijn naar een alternatief, maar het is nog niet duidelijk hoe de toekomst voor het rode meisje er zal uitzien. Er is ook al interesse van buiten Gent, zegt de kunstenaar.

Als het rode meisje geen nieuw plekje vindt in Gent, wil de Vrije Universiteit Brussel het adopteren

Kunstenaar Johan Meirlaen

Waar het beeldje ook terechtkomt, de kunstenaar hoopt dat het vrij zal staan of zitten, het liefst op een paal in het water. Zo kun je het van alle kanten bekijken en er je eigen verhaal bij verzinnen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen