Stad Bilzen installeert veiligheidscamera's aan toekomstig asielcentrum

Aan het toekomstig asielcentrum van het Rode Kruis in Grote Spouwen zijn 5 veiligheidscamera's gehangen. Dat is een van de maatregelen om de buurt beter in de gaten te houden, na de brandstichting van afgelopen zondag.

Sinds de brandstichting houdt de politie de buurt van het toekomstig asielcentrum nauwgezet in de gaten om nieuwe problemen te voorkomen. "Vanmorgen zijn vijf veiligheidscamera's geplaatst", vertelt burgemeester Johan Sauwens (CD&V). "Maar de politie blijft er ook nog regelmatig patrouilleren."

Heropbouw?

Wanneer het gebouw hersteld zal worden, is nog niet duidelijk. Het dak wordt binnenkort winddicht gemaakt. "Door alles tijdelijk af te dekken met zeilen, willen de eigenaars voorkomen dat het gebouw nu ook nog meer waterschade oploopt door de regen."  

Meest gelezen