Videospeler inladen...

Vijf arrestaties bij controleactie tegen woninginbraken in Oost-Vlaanderen

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een grote controleactie gehouden in Oost-Vlaanderen. Die was vooral gericht op inbrekers. Vijf mensen zijn opgepakt.

Bij de controleactie donderdagnacht heeft de politie de grote middelen ingezet:  170 agenten, een helikopter en honden. In totaal werden 850 auto's tegengehouden en 500 mensen zijn gecontroleerd. Er zijn meer dan 100 pv's opgesteld onder meer voor verboden wapens, drugsbezit en verdachte handelingen. Vijf mensen werden opgepakt. In de auto's vonden de agenten onder meer messen, een baseballbat en een gestolen fiets.

Het is niet toevallig dat de controleactie in deze periode van het jaar wordt gehouden. Hoewel het aantal woninginbraken daalt, vertonen de cijfers traditioneel een piek in de maanden november en december.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen