Videospeler inladen...

Gespecialiseerde firma verwijdert asbest dat is vrijgekomen bij brand in Bilzen

Bij de brand in het toekomstige asielcentrum in Bilzen is asbest vrijgekomen. Door de brand zijn dakleien beschadigd en uit onderzoek blijkt dat die asbest bevatten. Volgens burgemeester Johan Sauwens is er geen enkel gevaar voor de omwonenden.

Een gespecialiseerde firma is vanavond begonnen met het opruimen in omgeving van het centrum. Alle mogelijke asbestrestanten worden opgeruimd.

Volgens burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) is er geen gevaar voor de omwonenden. "Er zijn enkele brokstukken op het voetpad en op de weg gevallen, maar er zijn geen vezels verspreid. Er is dus helemaal geen gevaar voor de bevolking geweest." Sauwens heeft ook de eigenaar gevraagd om het asbest in het gebouw zo snel mogelijk op te ruimen. 

De brandstichting in het voormalige woonzorgcentrum heeft geleid tot veel verontwaardiging, ook al omdat op sociale media allerlei racistisch getinte boodschappen  zijn verschenen waarin de daders werden toegejuicht. Het is overigens nog altijd niet duidelijk wie achter de brandstichting zit.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen