Inbrekers maken "levensreddend materiaal" buit bij brandweer in Antwerpen

In Antwerpen hebben inbrekers toegeslagen bij de brandweerkazerne op Linkeroever. Dat meldt de Brandweer Zone Antwerpen. Onbekenden drongen de kazerne binnen en gingen ervandoor met belangrijke reddingsmaterialen die bijvoorbeeld worden gebruikt voor bevrijdingen na ernstige verkeersongevallen. Het brandweerkorps veroordeelt de feiten scherp.

Medewerkers van de brandweerpost merkten de inbraak rond 5.30 uur op toen ze wilden uitrukken voor een melding van een brandgeur. De kasten van hun brandweerwagen stonden open en er leek materiaal verdwenen. De lokale politie en het labo kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en ook camerabeelden zullen worden geanalyseerd.

Volgens de brandweer zijn er op het eerste gezicht vooral technische gereedschappen zoals zwaar bevrijdingsmateriaal ontvreemd. "Het is duidelijk dat de daders professioneel te werk gingen en een gericht doel voor ogen hadden", zegt zonecommandant Bert Brugghemans. "Ons materiaal is niet zomaar een buit zoals een andere. Dit dient om mensen te helpen die in nood zijn. Daarmee aan de haal gaan, heeft dus een grote impact voor iedereen."

In de overige Antwerpse brandweerkazernes is de waakzaamheid intussen verhoogd en ook de omliggende zones zijn verwittigd. Voor de interventie rond de brandgeur kon vanochtend trouwens een brandweerwagen vanuit een andere kazerne ter plaatse gaan. "Voor dit type interventie zijn enkele extra seconden meestal niet van levensbelang, maar het had ook om een dringende oproep kunnen gaan", aldus nog de brandweer. De post op Linkeroever is intussen weer volledig operationeel.

Meest gelezen