Man valt voorbijgangers aan met stok in Kortrijk, drie personen gewond

In het centrum van Kortrijk heeft een man drie willekeurige voorbijgangers aangevallen met een stok. Twee van de slachtoffers raakten daarbij zwaargewond. De man werd gearresteerd, zo bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

De man liep gisteravond door het centrum van Kortrijk met een stok. Plots viel hij drie toevallige passanten aan. Twee van hen raakten zwaargewond, een derde slachtoffer heeft lichte verwondingen.

De dader kon worden opgepakt. Het gaat om een man van Ghanese origine die legaal in ons land verblijft, aldus het parket. "De slachtoffers zijn eveneens van vreemde origine", zegt Hanne Demedts van het parket. "Ik kan formeel ontkennen dat sprake zou zijn van racistische motieven, zoals eerder circuleerde."

Gezien de toestand van de man werd er een wetsgeneesheer bij gehaald. Hij heeft de man onderzocht en is daarop overgegaan tot gedwongen opname.

Meest gelezen