Videospeler inladen...

Sinterklaas spreekt verlossende woorden bij aankomst in Antwerpen: "Er zijn dit jaar geen stoute kinderen"

Sinterklaas heeft per stoomboot zijn jaarlijkse intrede in Antwerpen gedaan. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwelkomde hem op het Eilandje, nadien nam de goedheilige man uitgebreid de tijd om de vele kinderen in het publiek te begroeten. Uiteindelijk bevestigde hij dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn.

Het koude maar behoorlijk zonnige weertje heeft vandaag duizenden kinderen en hun ouders of grootouders naar het Eilandje in Antwerpen gelokt, waar rond 13.40 uur de stoomboot van de Sint opdoemde in het Kattendijkdok.

Sinterklaas kreeg er een warm welkom van zijn goede vriend Bart Peeters en burgemeester De Wever. "De Sint is hier heel welkom, dat zie je aan de vele kinderen die hier klaar staan", zei De Wever, die de Sint wel moest ontgoochelen dat hij zijn jeugddroom om ruimtevaarder te worden nog niet meteen zal realiseren en ook geen even lange baard als de goedheiligman gaat laten groeien.

Sinterklaas en zijn gezellen, onder wie tal van pieten, de kapiteins van de stoomboot en de nichtjes Conchita en Palomita, trokken na het aanmeren in stoet naar het MAS (Museum aan de Stroom, red.) en namen onderweg tal van brieven en tekeningen van kinderen in ontvangst.

Iets over 15 uur sprak de Sint dan eindelijk de wachtende menigte toe. Hij prees kinderen die thuis helpen in het huishouden en sprak zich duidelijk uit tegen pesten. Tot slot kon Sinterklaas tot vreugde van ieder verkondigen dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn.

Bekijk de beelden van de aankomst van Sinterklaas in Antwerpen hier:

Videospeler inladen...

Bekijk meer foto's van de aankomst van de Sint op de Instagrampagina van VRT NWS:

Meest gelezen