Videospeler inladen...

Vijf boeren gedood door ordediensten bij schermutselingen in Bolivia

In Bolivia zijn vrijdag zeker vijf mensen doodgeschoten bij schermutselingen tussen cocaboeren en de ordediensten. Nog eens 34 anderen zouden gewond zijn geraakt. In totaal zijn er meer dan 100 personen opgepakt. De boeren steunen de afgetreden president Evo Morales, zelf een voormalige cocaboer. 

De boeren wilden via de stad Cochabamba, in het centrum van het land, naar de administratieve hoofdstad La Paz trekken om de afgetreden president Evo Morales te steunen. Die verblijft momenteel in Mexico in ballingschap.

Politieagenten en militairen versperden hen echter de weg op een brug in Sacaba, een oostelijke buitenwijk van Cochabamba. Volgens politiechef Jaime Zurita van Cochabamba werden de ordediensten door de boeren met geweren aangevallen.

Demonstratie in La Paz
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

De 59-jarige Evo Morales is zelf een voormalige cocaboer en vakbondsman. Hij kwam in 2006 aan de macht in Bolivia als het eerste inheemse staatshoofd.

Bij de voorbije verkiezingen won Morales, maar er bleek sprake te zijn van grootschalige fraude. Toen hij daarop ook de steun van het leger verloor besloot Morales af te treden. Hij kreeg asiel in Mexico. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen