Foto Kurt

Man komt om het leven bij verkeersongeval in Middelkerke, bestuurder gearresteerd

Op de E40 ter hoogte van Mannekensvere is deze ochtend een man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een terreinwagen reed in op een personenwagen. Het parket onderzoekt of er sprake is van vluchtmisdrijf. De bestuurder van de aanrijdende wagen werd gearresteerd voor de duur van het onderzoek.

Het ongeval gebeurde rond 4 uur ter hoogte van Middelkerke. Een jonge Fransman reed in een kleine personenwagen toen hij langs achteren werd aangereden door een zware pick-up. De Renault Twingo kwam tot stilstand tegen een verkeersbord.

De brandweer van Nieuwpoort en Middelkerke en de MUG kwamen ter plaatse om hem uit het wrak te bevrijden, maar voor de jongeman kon geen hulp meer baten.

De terreinwagen kwam een heel eind verder tot stilstand in een veld. "De bestuurder van het aanrijdend voertuig was niet meer op de plaats van het ongeval toen de politie ter plaatse kwam", aldus het parket. "Hij had zich naar het ziekenhuis begeven, maar heeft daarna de politie gecontacteerd. Hij werd gearresteerd voor de duur van het onderzoek."

Het rijbewijs van de bestuurder werd voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken. Er is een deskundige aangesteld die de omstandigheden van het ongeval moet onderzoeken en moet nagaan of de man na de aanrijding vluchtmisdrijf heeft gepleegd.

Een rijstrook van de E40 werd afgezet. Rond 10 uur werd de weg opnieuw vrijgegeven.

Meest gelezen