© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Nederlandse politie pakt drie nieuwe verdachten op in verband met verdwijning van loodgieter uit Lint

In Nederland heeft de politie drie verdachten opgepakt in verband met de vermissing van de Belgische loodgieter Johan Van der Heyden. Het gaat om twee minderjarige jongens en een 30-jarige man die afgelopen weekend werden aangehouden. De 56-jarige loodgieter uit Lint is sinds begin juni spoorloos.

Johan Van Der Heyden verliet op 2 juni, rond 20.30 uur, zijn huis in Lint. Hij reed weg met een witte bestelwagen en is sindsdien spoorloos. De federale politie in ons land verspreidde daarop een opsporingsbericht, maar al snel waren er aanwijzingen dat de man mogelijk naar Nederland gereden was. Daarom werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld. 

Op 5 oktober liet de Nederlandse politie weten dat ze bij  een inval in een woning in de gemeente Steenbergen, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, twee vrouwen opgepakt had die mogelijk betrokken zijn bij de verdwijning.

Huiszoekingen

Vandaag laat de Nederlandse politie weten dat er tijdens het afgelopen weekend drie nieuwe verdachten zijn opgepakt. Vrijdag werden twee minderjarige jongens aangehouden. Omdat ze minderjarig zijn worden hun woonplaats en leeftijden niet bekend gemaakt.

Daarnaast werd in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige verdachte aangehouden in een woning in Hoogerheide. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Op het moment van deze drie aanhoudingen zijn op verschillende locaties zoekingen gedaan. Tijdens die zoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen.

Naast de vier verdachten die in Nederland werden opgepakt, zit in ons land een vrouw vast voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

Meest gelezen