AFP or licensors

"Sterke leider" Rajapaksa ligt op kop bij de presidentsverkiezingen in Sri Lanka

In Sri Lanka ligt momenteel de 70-jarige Gotabaya Rajapaksa van de Singalees-boeddhistische partij Sri Lanka Podujana Peramuna (SLPP) ruim op kop bij de presidentsverkiezingen. Dat blijkt uit de eerste resultaten.

Rajapaksa, die zich profileert als een "sterke leider" die focust op veiligheid, zou volgens de huidige stand van zaken 52,87 procent van de stemmen behalen, terwijl zijn voornaamste tegenstander Sajith Premadasa, de zoon van gewezen president Ranasinghe Premadasa (1989-1993), het moet stellen met slechts 39,67 procent. De linkse kandidaat Anura Kumara Dissanayake volgt op de derde plaats met 4,69 procent.

De kiescommissie laat weten dat de opkomst bij de verkiezingen op minstens 80 procent lag. Bij een vorige stembusslag in 2015 trok nog 81,5 procent van de kiesgerechtigden naar het stemhokje.

Er deden alles samen 35 kandidaten mee aan de verkiezingen. Indien één kandidaat een ruime meerderheid behaalt, volgen de definitieve resultaten mogelijk al vandaag rond 7.30 uur. Zo niet is het waarschijnlijk wachten tot morgen.

Meest gelezen