© Peter Schickert - creative.belgaimage.be

16-jarige geplaatst in gesloten instelling na oproep tot plundertocht in Antwerpse binnenstad

De jeugdrechter in Antwerpen heeft afgelopen weekend een 16-jarige geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. De tiener zou beschouwd kunnen worden als aanstoker van een plan om een raid uit te voeren op winkels in de Antwerpse binnenstad.

Vrijdag had de politie info achterhaald dat er via sociale media werd opgeroepen om winkels te plunderen in Antwerpen. De 16-jarige die de oproep had gelanceerd, werd in de namiddag gearresteerd. Daarnaast werden nog 16 andere jongeren gearresteerd. Ze werden enkele uren van hun vrijheid beroofd en mochten daarna beschikken.

De vermeende aanstoker werd voorgeleid bij de jeugdrechter voor een poging tot diefstal met geweld bij nacht, in bende en met wapenvertoon en voor leiderschap van een criminele organisatie.

Verhoren

De 16 andere jongeren zullen in de loop van deze week nog verhoord worden. Het verdere onderzoek zal duidelijk moeten maken of de jongeren ingegaan waren op de oproep en daarom op die plaats hadden verzameld. Na de verhoren zal het parket beslissen over het verdere gevolg.

Een 14-jarige had drugs op zak. Ook hij werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

Meest gelezen