Diefstal in brandweerkazerne Antwerpse Linkeroever: "Mogelijk professionele bende actief in heel het land"

Er is mogelijk een bende aan het werk die het gemunt heeft op materiaal van de brandweer. Afgelopen weekend werd er ingebroken in de brandweerkazerne op de Antwerpse Linkeroever. Eerder waren er nog gelijkaardige inbraken in de kazerne van Niel en van Melsele. De politie roept de kazernes daarom op om extra waakzaam te zijn.

De diefstal werd zaterdagochtend vastgesteld, toen de brandweer opgeroepen werd voor een brandgeur. "Op het eerste gezicht zijn vooral technisch materiaal gestolen, ter waarde van zo'n 30.000 euro, bijvoorbeeld bevrijdingsmateriaal dat gebruikt wordt voor dringende reddingen zoals bij verkeersongevallen", zegt Jasmien O van Brandweerzone Antwerpen. "Wij redden mensen met dit materiaal, dus blijf eraf. Zo moeilijk is dat toch echt niet." 

Verhoogde waakzaamheid

Het parket neemt de diefstal heel ernstig, zeker nadat er recent ook diefstallen waren in de kazernes van Niel en van Melsele, in het havengebied. De lokale politie van Antwerpen voert een onderzoek. Woordvoerder Willem Migom: "Gezien de manier waarop de verdachten te werk gegaan zijn, is er mogelijk sprake van een professionele bende, dus zal er onderzocht worden of de diefstallen in het hele land met elkaar gelinkt kunnen worden. We hebben, samen met de Brandweerzone Antwerpen, alle kazernes in de ruime omgeving opgeroepen om verhoogde waakzaamheid toe te passen, en hopelijk verdere diefstallen te voorkomen. Want het is natuurlijk gevaarlijk voor de omgeving als een brandweerkazerne door een diefstal niet naar behoren kan functioneren."

Meest gelezen