Videospeler inladen...

Hangbrug over de Tarn in Frankrijk stort in: tweede slachtoffer gevonden

In het zuiden van Frankrijk is een lange hangbrug over de rivier de Tarn vanmorgen ingestort toen een vrachtwagen en een personenwagen erover reden. De voertuigen vielen naar beneden. Een meisje van vijftien werd dood uit het water gehaald, vanavond is ook de vermiste chauffeur van de vrachtwagen gevonden.  Minstens 5 mensen zijn gewond geraakt.

De metalen hangbrug bevond zich over de rivier de Tarn en verbond het stadje Mirepoix-sur-Tarn met Bessières. Dat is zo'n 30 kilometer ten noorden van Toulouse. 

Vanmorgen stortte de brug in toen een vrachtwagen en een personenwagen naar de overkant reden. De precieze oorzaak van de instorting is nog niet gekend. De brug mocht alleen gebruikt worden door voertuigen van minder dan 19 ton. Volgens buurtbewoners nam niet iedereen het even nauw met die beperking. Maar of de vrachtwagen die in de rivier is gevallen te zwaar geladen was is nog niet bekend. Aanvankelijk werd gesproken over een derde voertuig en meerdere vermiste personen, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

(Lees verder onder de video en de foto)

Bekijk hier beelden van de ingestorte brug:

Videospeler inladen...
De vernielde brug nabij Mirepoix-sur-Tarn

Tientallen reddingswerkers kwamen ter plaatse. Een meisje van 15 werd al snel levensloos teruggevonden, haar moeder die de auto bestuurde kon nog op tijd aan de oever worden gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen is nu ook aangetroffen, hij zit nog vast in de cabine. Reddingswerkers blijven ter plekke proberen zijn lichaam naar boven te halen.

(Lees verder onder de foto)

Reddingswerkers nabij de verwoeste brug

Een paar brandweerlieden moesten ook naar het ziekenhuis worden gebracht. Zij doken het koude water in om de slachtoffers te helpen. De hulpdiensten verzoeken iedereen om de omgeving te mijden.

De metalen hangbrug dateert van 1931 en werd in 2003 opgeknapt. Ze was 155 meter lang en 6,5 meter breed. De brug werd niet als een risico beschouwd en werd wel vaker gebruikt door zwaar beladen vrachtwagens.

Intussen is gebleken dat er in 2017 een grondig onderzoek naar de brug werd gevoerd. Er werden geen structurele problemen vastgesteld. Enkele gebreken werden beschreven als "normale slijtage".  Ook bij een oppervlakkige inspectie in december vorig jaar kwamen geen problemen aan het licht. 

Meest gelezen