Sting komt naar Gent Jazz in 2020, kan ik mijn tickets van vorig jaar gebruiken?

De Britse artiest Sting komt op 14 juli 2020 naar Gent Jazz. Afgelopen zomer had Sting zijn optreden op Gent Jazz nog moeten annuleren op doktersbevel. De afzegging was een zware klap voor de organisatie en het publiek. Uw tickets kunt u nu mogelijk nog gebruiken.

Voorrang voor wie geen of gedeeltelijke terugbetaling wil

Meteen nadat Sting vorige zomer z'n concert annuleerde liet de organisatie weten dat ze gedupeerde festivalgangers zou vergoeden. Sommige mensen kozen ervoor om geen terugbetaling te krijgen, uit solidariteit met het festival. Anderen wilden graag een gedeeltelijke terugbetaling. De meerderheid liet echter weten dat ze de volledige som terugbetaald wilden krijgen.

Als je ervoor gekozen hebt om je ticket van vorig jaar niet te laten terugbetalen of als je koos voor een gedeeltelijke terugbetaling, dan ben je volgens organisator Bertrand Flamang zeker dat je een kaart zal kunnen kopen. "Al deze mensen zullen al tijdens een eerste verkoopronde kaarten kunnen kopen." De organisatie werkt daarvoor met vouchers die je kan inzetten om tickets te kopen voor de dag waarop Sting op Gent Jazz speelt. Je zal hetzelfde aantal tickets kunnen kopen als vorig jaar, aan dezelfde prijs.

Geen voorrang voor wie volledige terugbetaling wil

Als je koos voor een volledige terugbetaling, dan kan dat niet. Het festival kiest ervoor om die mensen aan dezelfde voorwaarden kaarten te laten kopen als mensen die vorig jaar geen tickets hadden.

Festivalorganisator Bertrand Flamang vindt dat de eerlijkste manier. “We hebben vorig jaar ook veel mensen moeten teleurstellen omdat er nu eenmaal maar een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn. We willen die mensen evenveel kans geven om kaarten te kopen als al wie vorig jaar een kaart had maar nadien z’n geld terug vroeg.”

Meest gelezen