Twee doden en vijf gewonden bij CO-vergiftiging in Zulte

In een woning in Zulte in Oost-Vlaanderen werden zeven mensen in de nacht van zondag op maandag bevangen door koolstofmonoxide of CO. Twee mensen overleefden de vergiftiging niet. Vijf andere mensen, onder hen ook twee kinderen, werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn niet langer in levensgevaar.

In een huis aan de Staatsbaan in Zulte vielen afgelopen nacht twee doden na een CO-vergiftiging. De slachtoffers waren op bezoek bij een gezin van vijf. De bewoners zelf raakten ook allemaal bevangen door CO maar overleefden de vergiftiging. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging en zijn aan de beterhand.

CO of koolfstofmonoxide is een geur- en kleurloos gas dat vrijkomt bij een slechte verbranding. Het kan dodelijk zijn, zeker als er onvoldoende verluchting is. Symptomen zijn hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. De overheid roept elk jaar op om verwarmingsinstallaties en boilers goed te controleren en ruimtes voldoende te verluchten om CO-vergiftigingen te voorkomen. Op dit moment loopt er ook een infocampagne met televisiespotjes. 

Meest gelezen