Franse vredestuin ingehuldigd aan Memorial Museum Passchendaele 1917

In Zonnebeke is de Franse vredestuin ingehuldigd aan het Memorial Museum Passchendaele. Het is meteen ook de laatste tuin van het project. In totaal zijn er nu 8 aangelegd door de landen die meevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De laatste van acht herinneringstuinen werd vandaag in het Memorial Museum Passchendaele 1917 ingehuldigd. De tuinen moeten een beeld geven van het conflict bij de slag bij Passendale in de Eerste Wereldoorlog. Franse landschapsarchitecten Mathieu Gontier & Pierre David ontwierpen samen de Franse tuin op Belgische bodem.

Tuin staat voor 100 jaar vrede

De tuin staat symbool voor 100 jaar vrede, zegt museumdirecteur Steve Vandenbussche: "Met deze tuinen willen we stilstaan bij de gevolgen van de slag van Passendale en de Eerste Wereldoorlog. Met deze landschappelijke tuin staan we stil bij de rol die het landschap speelde en proberen we op een symbolische en serene manier te herdenken."

Belgische vredestuin in Frankrijk

Tegelijkertijd werd ook een Franse vredestuin geopend in Le Quesnoy. Die ligt aan de Vaubanvesting. 

Meest gelezen