Groep boven Newsmonkey lanceert nieuwe economische nieuwssite: Business AM

Ons land is alweer een nieuwe nieuwssite rijker: Business AM zal in beide landstalen gratis financieel-economisch nieuws aanbieden. Business AM is een nieuw project van GMGroup, het bedrijf boven Newsmonkey en de Belgische versie van Newsweek.

Business AM is een tweetalige nieuwssite die zich toespitst op financieel-economisch nieuws. Een 15-koppige redactie zal de website en de dagelijkse nieuwsbrief voeden.

"We willen een zo breed mogelijk publiek bereiken en het financieel-economische nieuws uit zijn niche halen", legt hoofdredacteur Kim Evenepoel uit in "De ochtend" op Radio 1. Evenepoel was de voorbije jaren chef van de website van De Tijd. "Dat willen we doen door de keuze van onze onderwerpen en door de manier waarop we het brengen."

Het nieuws zal gratis beschikbaar zijn, benadrukt Evenepoel. "Dat in tegenstelling tot enkele concurrenten die met een paywall werken. Dat verhoogt de kost en de drempel tot het nieuws."

Business AM is een nieuw project van GMGroup, het bedrijf dat ook Newsmonkey en Gezond.be uitgeeft en recentelijk ook het Amerikaanse magazine Newsweek naar België bracht. Onder meer de website Express.be, die al economische nieuwsberichten aanbod, wordt ondergebracht bij Business AM.

Meest gelezen