Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Nederlandse politie pakt 2 nieuwe verdachten op voor moord op advocaat

In Nederland heeft de politie nog eens twee verdachten opgepakt in verband met de moord op advocaat Derk Wiersum, in september. Wiersum was de advocaat van een spijtoptant in het liquidatieproces tegen de zogenoemde mocromaffia. Begin vorige maand was er al een eerste verdachte aangehouden. De twee verdachten die nu waren opgepakt, zijn weer vrijgelaten na hun ondervraging. 

Advocaat Wiersum werd op 18 september vlak voor zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Hij was de advocaat van spijtoptant Nabil B. in de zaak tegen de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi. Eerder was ook de broer van de spijtoptant al geliquideerd.

Taghi wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties te zitten. Tegen hem is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse politie zijn de twee verdachten vandaag opgepakt voor heling van een van de gestolen auto's die bij moord gebruikt is. Ze zijn ondervraagd en inmiddels weer vrijgelaten. Begin vorige maand was er al een eerste verdachte aangehouden. 

Meest gelezen