Alexander Dumarey

Podcast De Tijdschijf: Wim Willaert duikt in zijn platenkast en selecteert deze drie nummers die over hier en nu gaan

"Eat your stutje quickly then we go upstairs." Acteur Wim Willaert werd onsterfelijk toen hij in de Eén-reeks "Eigen kweek" zijn Filippijnse vrouw Julita hielp inburgeren met zijn West-Vlaams Engels. Ook voor deze aflevering van podcastreeks De Tijdschijf brengt hij heel wat West-Vlaams mee, onder meer van ’t  Hof van Commerce en van zijn eigen Dolfijntjes, met die andere West-Vlaamse Wim, Wim Opbrouck. Zet je schrap voor een portie verontwaardiging fris van de lever, getekend Wim Willaert.  

Alexander Dumarey

Luister hier naar de podcast

Als je jaloers bent spuit je gif. Maar dat treft niet je vijand, het vergiftigt jezelf.

Wim Willaert en de politiek

Videospeler inladen...

Wim Willaerts playlist

Wim Willaert bracht me in verlegenheid met mijn podcast: het eerste deel ging over een filmpje dat je moet gezien hebben om te begrijpen wat hij  zegt. Moeilijk voor een podcast. Ziehier het filmpje: Jaloes, van 't Hof van Commerce.

Liefde kan de wereld van honger en onrecht redden. Recht uit het gezegende jaar 1968, die uitspraak, schat je? Bijna juist: twee jaar later. Sympathy is what we need, van Rare Bird. In een schitterende versie uit het legendarische BBC-programma Top of the Pops.

Reclame voor eigen winkel, die Wim Willaert toch. Geofrey, van De Dolfijntjes. Volgens maker Wim Opbrouck zit daar veel Pixies in. Maar zeker ook veel West-Vlaamse leute.

Alexander Dumarey

Meest gelezen