Warmste Boot moet auto's weren uit Kortrijks stadscentrum tijdens Warmste Week

Tijdens de Warmste Week zal er op de Leie, tussen Wevelgem en Kortrijk, de Warmste Boot varen. Die zal bezoekers, maar ook mensen die een actie organiseren voor de Warmste Week, gratis overzetten naar het Nelson Mandelaplein, waar de Warmste Week wordt uitgezonden. Kortrijk verwacht in totaal zo'n 100.000 bezoekers.

Kortrijk bereidt zich voor op de Warmste Week. Nu al verwacht men meer dan 100.000 bezoekers. In Kortrijk en de deelgemeenten zelf werden al meer dan 600 activiteiten opgestart en in de buurgemeenten zijn er ook honderden acties. Onder meer in Wevelgem, waar burgemeester Jan Seynhaeve meldt dat er 45 verschillende initiatieven werden genomen, tot op dit moment. Beide gemeenten kwamen overeen om tussen Wevelgem en Kortrijk een Taxiboot op te starten. De Mimino zal vier keer per dag heen en weer varen tussen 21 en 24 december.

Meest gelezen