Elektrische lijnbussen in Brugge staan al 2 jaar stil

Na Gent gisteren, blijkt nu dat ook de drie elektrische bussen van De Lijn in Brugge al twee jaar niet rijden. Daar kwam Vlaams parlementslid uit Brugge Annick Lambrecht van SP.A achter: "Het laadpunt van De Lijn werkt blijkbaar niet."

De elektrische bussen van De Lijn zijn 4 jaar geleden aangekocht. Ze werden toen trots voorgesteld tijdens een persmoment. Maar er waren al meteen problemen mee: eerst konden ze maar 7 kilometer ver rijden. Dat probleem werd aangepakt zodat de bussen wat grotere afstanden konden rijden. 

Maar twee jaar geleden stonden de drie elektrische lijnbussen plots allemaal stil. Dat ontdekte Vlaams parlementslid Annick Lambrecht. Ze legt uit hoe dat komt: "Het laadpunt op de site van De Lijn werkt niet. Dat is toch niet te begrijpen: De Lijn koopt elektrische bussen, lanceert ze met veel poeha en pas nadien zien ze dat het laadpunt niet werkt. En zo laten ze drie bussen, die nochtans een zeer grote investering waren, verkommeren."

Parlementaire vraag

In het Vlaams Parlement is er woensdagnamiddag een actualiteitsdebat over elektrische bussen en de mobiliteit in Gent. Daar raakte dinsdag bekend dat de elektrische bussen worden geschrapt omdat er geen laadpunten komen. Annick Lambrecht uit Brugge wil voor SP.A straks tussenkomen in dat debat: "Ik wil weten hoe men de toekomst ziet van de elektrische bussen in Brugge. Je kan niet klimaatdiscussies hebben en dan voor propere bussen kiezen en die laten verkommeren. Niemand vindt dat goed beleid."

Meest gelezen