"In de naam van de Vader, de Zoon en Baby Yoda"

Baby’s kunnen zo schattig zijn en de schattigste scoren natuurlijk het best op sociale media. Het hoeft dan ook geen verder betoog dat men daar de afgelopen week alleen maar oog had voor een baby die op de verlaten planeet Arvala-7 gevonden was. Baby Yoda - een andere naam heeft hij nog niet - zag er immers zo lief uit dat hij niet alleen een 'trending topic' werd maar ook aanleiding gaf tot een hele resem memes die wereldwijd massaal gedeeld werden/worden.

Baby Yoda is een van de personages die geïntroduceerd werden in de tv-serie "The Mandalorian" op streamingplatform Disney+, dat op 12 november in de VS gelanceerd werd. De serie vindt plaats in het 'Star wars'-universum, met Jon Favreau als regisseur - Favreau is vooral gekend van de bioscoopfilms "Iron Man" en "The lion king" -, en met onder meer Nick Nolte en Werner Herzog als acteurs.

Maar het was dus Baby Yoda, een wezentje van 50 jaar oud, die met alle aandacht ging lopen. Dat het zo’n vaart zou lopen wist ook Werner Herzog al toen hij het wezentje voor het eerst tijdens de opnames zag: "Hartverscheurend was het. Hartverscheurend mooi bedoel ik dan. Baby Yoda is een technologisch hoogstandje zonder voorgaanden. Ik moest ervan huilen toen ik Yoda bezig zag."

En hij was niet de enige die onder de indruk was. Op sociale media volgden positieve reacties en memes elkaar in snel tempo op sinds het verschijnen van Baby Yoda in de reeks. Een selectie:

Meest gelezen