Brede bosstrook moet Schulensbroek in Herk-de-Stad nog mooier maken

Aan de rand van natuurgebied Schulensbroek in Herk-de-Stad wordt zaterdag een brede bosstrook aangeplant. In het gebied zijn afgelopen zomer veel bomen gekapt voor de weidevogels. De aanplanting is een onderdeel van een groot Europees natuurproject in en rond het Schulensmeer.

Toen er in de zomer bomen gekapt werken, waren enkele buurtbewoners toch wat ongerust, omdat het industriegebied Daelemveld daardoor zichtbaar werd. Maar met de bosstrook zal het er het er mooi worden over enkele jaren, volgens Chris Dictus van Natuurpunt. 

"Op termijn wordt het industrieterrein opnieuw volledig bedekt", zegt Dictus. "Het is niet aan ons om er een buffer te maken, maar wij bedekken het ook om er extra natuurwaarde te creëren."

De weidelandschappen zijn er een paradijsje voor de kwartelkoning en de weidevogels, de halfopen landschappen zijn dan weer ideaal voor de grauwe klauwier en de geelgors. "En aan de randen werken we op bosstroken waar ook andere soorten zich kunnen thuis voelen, denk maar aan de wielewaal of de boomvalk die er kan komen broeden", zegt Dictus.

In totaal worden er 3.540 inheemse boompjes geplant, een leuke verwijzing naar de postcode van Herk-de-Stad.

Meest gelezen