Carine gleed uit over bloemkoolblad in supermarkt: "Bij de groenten let ik op, maar bij de zuivel verwacht je dat niet"

Sonia vertelde bij "De inspecteur" op Radio 2 hoe zij een pijnlijke val maakte in de supermarkt toen ze uitgleed over een radijs in de groenteafdeling. De verzekering komt niet tussen. Luisteraar Carine (59) reageerde via de app: ook zij had een pijnlijke aanvaring met een groente, maar dan wel in de zuivelafdeling.

Het lijkt een absurd gegeven: als je over een radijs uitglijdt in de groenteafdeling, ben je niet verzekerd. Glijd je erover uit in de visafdeling, dan komt de verzekering wel tussen. Sonia had het voor en deed haar verhaal bij De Inspecteur. Ook Carine reageerde via de app: zij gleed uit over een bloemkoolblad in de zuivelafdeling.

Kijken in de koelkast

"In de supermarkt let ik altijd goed op bij de groenten. Daar kan altijd iets op de grond liggen. Maar die bewuste dag, 5 november 2018, stond ik aan de frigo's in de zuivelafdeling. Ik keek niet naar de grond, maar zocht welke yoghurt ik wilde kopen. Plots schoof mijn rechterbeen uit, over een blad van een bloemkool. Ik viel net niet, maar gilde wel en verwrong mijn been. Een werknemer van de supermarkt kwam naar me toe en nam het blad weg. Ik dacht er verder niet over na en hoopte dat de pijn snel over zou gaan."

Maar de pijn ging niet over en Carine trok toch terug naar de supermarkt. Er werd een verslag opgemaakt en ze werd van huisdokter naar verzekeringsmaatschappij naar verzekeringsmaatschappij gestuurd. "Ik ben niet thuisgebleven van het werk, maar ben wel naar de osteopaat en de kinesist gegaan om de pijn te verminderen. Het gekke is: ik wist helemaal niet dat het een verschil zou geven wáár dat bloemkoolblad gelegen zou hebben. Tot ik het bij de verzekering liet vallen. 'Ah, dat lag niet in de groenteafdeling?', vroegen ze. Die vraag is me zeker twee keer gesteld. En nee, dat weet ik heel zeker."

Afwachten

Intussen wacht Carine al een jaar op tussenkomst van de verzekering. "Nu ik dankzij de uitzending van De Inspecteur weet dat ik recht in mijn schoenen sta, ben ik nog benieuwder. Er zou toch eens een einde mogen komen aan de paperassen."

Meest gelezen