De Planckaerts komen terug, maar dit keer renoveren ze een Frans kasteel

Eén zendt volgend najaar “Château Planckaert” uit, een nieuwe tv-reeks waarin de familie van oud-wielrenner Eddy Planckaert een verwaarloosd Frans kasteel probeert om te toveren in een mooie chambre d'hôte.

Na zijn succesvolle wielercarrière heeft de familie van Eddy Planckaert zwarte sneeuw gezien, door het faillissement van hun houtbedrijf. Maar in 2003 krabbelde de familie weer overeind dankzij de realityreeks "De Planckaerts" op VTM. 

De Planckaerts komen in het najaar van 2020 opnieuw op tv,  dit keer op Eén. In januari start Eén met opnames van “Château Planckaert”. Daarin volgt de VRT-zender de familie Planckaert terwijl ze een verwaarloosd kasteel in Frankrijk proberen om te toveren in een mooie chambre d'hôte. (Lees verder onder de tweet.)

Verwoest

“Tijdens een vakantie in Frankrijk botsten we op een uitgebrand kasteel, en de rest is geschiedenis”, zeggen Eddy en zijn vrouw Christa. Het is een kasteel van Lodewijk XV dat een totaalrenovatie nodig heeft. Door een brand, vier jaar geleden, is het dak volledig weg en werd de binnenkant verwoest. 

 “We kijken enorm uit naar de dagen, weken en maanden die we samen mogen doorbrengen in Frankrijk, samen werkend aan één doel”, zeggen Eddy en Christa. “Uiteraard zullen er discussies zijn, tegenslagen en verbouwings­stress ... maar onze kracht zit in de familie."

Die familie bestaat naast Eddy (61) en zijn vrouw Christa (62) uit hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen: Francesco (37) en Magali (34) met Devon, (13) Noa (11) en Yukka (9); Stephanie (30) en Christopher (33) met Iluna (14), Mageno (11) en Elara (4); en Junior (27). Dan is er ook nog de 93-jarige Clara, Christa's moeder.  

De opnames van de reeks beginnen in januari. Het resultaat is vanaf het najaar van 2020 te zien in "Château Planckaert" op Eén. 

Meest gelezen