Is dit écht? Deze kunstwerken lijken tot leven te komen in La Boverie in Luik 

De expo "Hyperrealism sculpture" reist de wereld rond en is nu voor het eerst in ons land te zien. Het museum La Boverie in Luik toont kunstwerken die net echt zijn, en dat leidt soms tot verwarring bij bezoekers. 

Een baby, enkele pauzerende arbeiders of een naakte vrouw: ze lijken doodgewoon. Alleen staan ze opgesteld in het museum La Boverie in Luik, en zijn ze niet echt. Het zijn zogenoemde hyperrealistische kunstwerken. Figuren die door de kunstenaars zo zijn uitgewerkt, dat ze het gevoel geven dat ze meteen kunnen opstaan en wegwandelen. Een bevreemdende ervaring.

Deze baby meet 5 meter! "A girl" van de Australische kunstenaar Ron Mueck

Kunstenaars zoals de Amerikaan Duane Hanson begonnen in de jaren 70  de natuur zo realistisch mogelijk weer te geven, met dit soort beelden als resultaat.  De tentoonstelling toont niet alleen het werk van Hanson, maar ook dat van de Belgische Berlinde de Bruyckere. Zo'n 40 kunstwerken in totaal.

De expo reist de wereld rond en trok in Rotterdam vorig jaar zo'n 230.000 bezoekers. Kunstwerken die als twee druppels water op ons lijken, het prikkelt heel wat mensen en maakt de voyeur in ons wakker.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal" toen de expo te zien was in Rotterdam. Opgelet: de expo loopt nu in Luik, en loopt nog tot begin mei 2020.

Videospeler inladen...

De expo "Hyperrealism sculpture, ceci n'est pas un corps" loopt nog tot 3 mei 2020 in La Boverie in Luik.

Meest gelezen