Fuifbussen in Limburg blijven bestaan, maar ze zijn niet langer gratis

De provincie Limburg schaft de fuifbussen dan toch niet af, maar het reglement wordt aangepast. Jeugdverenigingen zullen de helft van de kosten zelf moeten betalen, maar voortaan komen ook kleinere fuiven in aanmerking.

De subsidies voor fuifbussen werden in 2002 door de provincie Limburg ingevoerd. Maar omdat het aantal gebruikers daalde, wilde gedeputeerde van Mobiliteit Bert Lambrechts (N-VA) ze begin dit jaar afschaffen. Maar na hevig protest van de jeugdverenigingen komt hij daar nu op terug. Maar het reglement wordt wel aangepast. "Verenigingen zullen maar 50% van de kosten terugbetaald krijgen van de provincie. En ze zullen ook een financiële bijdrage kunnen vragen aan de fuifgangers die de bus nemen."

Versoepeling

Maar het reglement over de fuifbussen wordt ook versoepeld. "De verenigingen zullen voortaan zelf een bus kunnen boeken", gaat Lambrechts verder. "Ze kunnen nu zelf op zoek gaan naar een busbedrijf, dat moet niet meer door de provincie geregeld worden. En voortaan komen ook kleinere fuiven, met minder dan 600 feestvierders in aanmerking. Ook de begeleiders op de bus zijn niet langer verplicht."

Meest gelezen