Videospeler inladen...

Moordenaarskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker opgepakt in Ivoorkust

Het moordenaarskoppel Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote is opgepakt in Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust. Het koppel was meer dan twintig jaar op de vlucht, nadat ze een Britse zakenman hadden vermoord in De Haan. Ze werden daarvoor tot levenslang veroordeeld. Volgens het parket heeft de recente publicatie van een mostwantedlijst van voortvluchtige vrouwelijke criminelen een rol gespeeld bij hun arrestatie.

Het koppel Lacote-Van Acker is al sinds 1996 op de loop. Hilde Van Acker – afkomstig van Sint-Niklaas - en haar vriend en notoir oplichter Jean-Claude Lacote vermoordden toen een Britse zakenman in De Haan. Hij werd door het duo afgemaakt met twee kogels in de nek. De zakenman was erachter gekomen dat hij door Lacote werd opgelicht.

Lacote en Van Acker zaten even vast voor de feiten, maar werden vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. Ze  vluchtten naar Zuid-Afrika waar ze een luxueus leventje leidden, gefinancierd door de oplichtersactiviteiten van Lacote. In 2011 werden de twee in Brugge veroordeeld tot levenslang. Sindsdien stonden ze op de Belgische mostwantedlijst van het FAST-team van de federale politie. 

Op de Facebookpagina van de politie van Ivoorkust, werd een foto van de twee net na hun arrestatie geplaatst. 

(Lees verder onder de foto)

"Mostwantedlijst"

Ze kwamen recent nog in het nieuws toen Europol een mostwantedlijst publiceerde met vooral vrouwelijke criminelen die voortvluchtig waren. Hilde Van Acker stond daar ook op. Volgens het parket van West-Vlaanderen heeft de publicatie van die lijst zeker bijgedragen tot de aanhouding van het moordenaarskoppel in Ivoorkust. Maar het parket kan voorlopig geen details geven over de omstandigheden van de aanhouding.

Het parket van West-Vlaanderen zal de uitlevering vragen van Lacote en Van Acker. Als die verzet aantekenen tegen hun veroordeling uit 2011, komt er wellicht een nieuw assisenproces.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen