Norovirus teistert woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout

Het besmettelijke norovirus houdt het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus in zijn greep. Zo’n 35 bewoners hebben maag- en darmklachten door het virus. Het rusthuis neemt maatregelen.

Het norovirus veroorzaakt een stevige buikgriep en is uiterst besmettelijk. Dat ondervinden de bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus aan den lijve. Het virus houdt het rusthuis al enkele weken in zijn greep en kent nu een "hoogtepunt". Zeker 35 bewoners kampen met maag- en darmklachten.

Strenge hygiëne

“Het woonzorgcentrum heeft alles in het werk gesteld om verdere besmettingen te voorkomen en legt hiervoor nog striktere hygiëne-eisen op”, zegt OCMW-voorzitter Joost Cuvelier (CD&V). “Dat gebeurt in nauw overleg met de coördinerend en raadgevend arts van het rusthuis. Zij pleegt overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid, het ziekenhuis en de huisartsen die hier patiënten hebben.”

Alle gemeenschappelijke activiteiten in het woonzorgcentrum worden tijdelijk opgeschort en de bewoners eten alleen op de kamer. “Het zorgteam beschikt over wegwerpschorten, handschoenen en de nodige ontsmettings­producten”, zegt Cuvelier.

Geen bezoek

“De familieleden van de zieke bewoners werden ingelicht en aan bezoekers wordt gevraagd om heel strikte handhygiëne toe te passen.” De coördinerend en raadgevend arts stelt voor om, indien mogelijk, bezoek uit te stellen naar een later tijdstip. Er is overleg tussen het zorgteam, de coördinerend en raadgevend arts en de directie van het woonzorgcentrum.

Meest gelezen