AP2011

"Pink Floyd-pub" in Cambridge in het VK van de sloop gered

De wellicht naar de hoes van het Pink Floyd-album "Animals" genoemde pub Flying Pig, die beroemd is vanwege banden met de groep, is in Cambridge van de sloop gered. Dat heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld.

Al meer dan een decennium loerde afbraak achter het hoekje in het kader van plannen van projectontwikkelaar Developers Pace Investment. Maar die heeft nu zijn plannen herzien nadat bijna 14.000 mensen een petitie hadden ondertekend voor het behoud van de pub die ook populair is voor optredens.

Het heet dat de originele Pink Floyd-gitarist Syd Barrett zijn opvolger David Gilmour daar in de jaren vijftig heeft ontmoet.

De naam van de pub lijkt ontleend aan het opblaasbare varken dat voor de hoes van "Animals" boven de elektriciteitscentrale Battersea Power Station in Londen hing, maar losgeraakte en wegvloog. Het ding is ook in shows van Pink Floyd en hun vroegere bassist en zanger Roger Waters te zien.

Meest gelezen