PLAN B #9: De laatste der Belgen

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.

Op 15 november wordt in ons land niet alleen Koningsdag gevierd; ook de Duitstalige Gemeenschap heeft die dag haar feestdag. Voldoende redenen voor Ivan De Vadder en Alain Gerlache om hun blik even naar de Oostkantons te richten, die zich intussen hebben omgedoopt tot 'Ostbelgien'. Zijn de inwoners van Ostbelgien dan écht de laatste Belgen? Of zijn het misschien gewoonweg Duitstalige Walen? 

Die vraag probeert Alain Gerlache te beantwoorden(in het Nederlands), maar we leggen hem ook voor aan Andreas Kockartz, journalist van VRT NWS uit Eupen, de hoofdstad van Ostbelgien.

Meest gelezen