AP

"Al die miserie in de wereld. En toen mocht ik Tom Hanks interviewen…"

Het is al lang geen geheim meer: als iemand de titel van "liefste persoon in Hollywood" kan opeisen, dan is dat ongetwijfeld Tom Hanks. De nu 63-jarige acteur en tweevoudige Oscarwinnaar blijft vooral door zijn eenvoud en compleet gebrek aan kapsones vriendelijk voor iedereen die hij ontmoet, ook al kent hij hen van haar noch pluim. Dat mocht onlangs ook journaliste Taffy Brodesser-Akner ervaren, toen ze Hanks naar aanleiding van zijn nieuwste film "A beautiful day in the neighborhood" voor The New York Times mocht interviewen. Door het interview belandden haar depressieve gevoelens in de vuilbak. Op Twitter werd ze daarna overspoeld met verhalen van mensen die ook door Hanks charmante zelf begeesterd werden.

"Hij is echt zo vriendelijk als je denkt dat hij is", omschreef Brodesser-Akner de Amerikaanse acteur uit onder meer "Big", "Philadelphia", "Forrest Gump" en "Angels and demons" in haar inleiding tot het interview. Op Twitter was ze nog duidelijker:

Toen de journaliste een paar uur later opnieuw haar Twitteraccount raadpleegde, was ze verbaasd dat al zoveel mensen gereageerd hadden, allemaal onder de noemer "Tom Hanks is Wonderful". We maakten volgende selectie van 15 persoonlijke verhalen, die of nu, dankzij Brodesser-Akner, of vroeger, dankzij sociale media, dat aspect van 'wonderful' onderstrepen:

1. Koekjes kopen van de Scouts

2. Hanks steunt de brandweer

3. Een babbeltje tijdens een wandeling

4. Hanks antwoordt met uitgetikte brief

5. Excuses omdat hij koffie "eiste"

6. Hanks betaalt voor kapotte rode loper

7. Met een dienblad vol martini’s tijdens de Golden Globes

8. Hanks koopt nieuwe espressomachine voor Witte Huis-journalisten

9. Uitnodiging voor een theaterstuk, ook uitgetikt op een schrijfmachine

10. Met bruid en vader naar het altaar

11. "Wil je met me trouwen?"

12. Een gelukkige verjaardag voor moederlief

13. Zoeken naar de eigenaar van een studentenkaart

14. Hanks betaalt restaurantrekening van alle aanwezigen

15. Samen poseren voor huwelijksfoto’s

Meest gelezen